2 minutes

Een blik in de geschiedenis

Te midden van de adembenemende landschappen van de Dordogne-vallei in het zuidwesten van Frankrijk ligt Le Bordial Bas, een verborgen juweeltje dat bezoekers betovert met zijn charme en rustige ambiance. Dit idyllische gehucht biedt een heerlijke ontsnapping aan de drukke steden, zodat u zich kunt onderdompelen in de rijke geschiedenis, natuurlijke schoonheid en authentieke Franse cultuur die deze betoverende regio rijk is.







1- Le Bordial Bas gaat terug tot de oudheid, met bewijzen van menselijke bewoning die teruggaan tot de prehistorie. Het historische belang van de regio blijkt uit de vele goed bewaard gebleven kastelen, charmante middeleeuwse dorpjes en oude grotkunst die het omringende platteland rijk is. Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de verkenning van het nabijgelegen Château de Beynac, een indrukwekkend fort op een klif met uitzicht op de rivier de Dordogne, waar veel films zijn opgenomen, en de indrukwekkende grotten van Lascaux, bekend om hun prehistorische grotschilderingen.







2- Natuurlijke pracht: De Dordogne-vallei staat bekend om zijn ongerepte natuurlijke schoonheid. Weelderige groene weiden, glooiende heuvels en meanderende rivieren vormen een schilderachtige achtergrond voor liefhebbers van het buitenleven. Verken de adembenemende landschappen te voet of op de fiets via schilderachtige paden die door het landschap slingeren en een panoramisch uitzicht over de vallei bieden. De rivier de Dordogne zelf nodigt bezoekers uit tot verschillende wateractiviteiten, zoals kanoën, kajakken, waterskiën in Tremolat of gewoon ontspannen aan de oevers.







3- Culinaire hoogstandjes: Geen bezoek aan de Dordogne-vallei is compleet zonder te genieten van het gastronomische aanbod. De regio staat bekend om zijn rijke culinaire erfgoed en biedt een scala aan verrukkelijke delicatessen. Proef traditionele gerechten zoals foie gras, truffels, confit de canard en walnotentaart, allemaal met de beste ingrediënten van de plaatselijke boerderijen en bossen. Vergeet niet om je maaltijd te combineren met een glas lokaal geproduceerde wijn, want de regio staat bekend om zijn wijngaarden, met name die waar Bergerac, Pecharment en Monbazillac wijnen vandaan komen.







4- Charmante dorpen en steden: Le Bordial Bas is een uitstekende uitvalsbasis om de charmante dorpjes en stadjes in de Dordogne-vallei te verkennen. Maak een ontspannen wandeling door de geplaveide straten van Sarlat-la-Canéda, een goed bewaard gebleven middeleeuwse stad beroemd om zijn gouden stenen gebouwen en levendige markten. Bezoek de prachtige vestingstadjes Montpazier en Beaumont en Domme, dat bovenop een heuvel ligt en een adembenemend panoramisch uitzicht biedt op het omringende platteland. Ook het schilderachtige dorpje La Roque-Gageac, met zijn pittoreske ligging aan een rivier, moet je beslist bezoeken.







5- Authentieke landelijke ervaring: Le Bordial Bas laat bezoekers de authentieke landelijke levensstijl van de Dordogne-vallei ervaren. De warme en gastvrije bevolking staat bekend om haar gastvrijheid en omarmt de tradities en het culturele erfgoed van de streek. Dompel jezelf onder in de lokale manier van leven door familieboerderijen te bezoeken, deel te nemen aan traditionele ambachtelijke workshops of door lokale festivals en evenementen bij te wonen die regionale muziek, dans en gerechten laten zien. Deze meeslepende ervaring geeft je een echt inzicht in de rijke cultuur van de regio.











Le Bordial Bas in de Dordogne-vallei lokt reizigers die op zoek zijn naar een unieke en meeslepende ervaring in het zuidwesten van Frankrijk. Van het rijke historische erfgoed tot de adembenemende natuurlijke schoonheid, charmante dorpjes en verrukkelijke keuken, dit verborgen juweeltje biedt een ontsnapping naar een wereld van rust en authentieke Franse cultuur. Of u nu een fervent geschiedenisliefhebber, een natuurliefhebber of een culinaire liefhebber bent, Le Bordial Bas en de omliggende Dordogne